Brigit Daamen ontwerpt en maakt kleurrijke sieraden en sjaals van vilt.

In 1998 studeerde zij af in de richting 3-D-Design (sieraad- en product vormgeving) aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Vanaf dan heeft ze haar ontwerppraktijk in haar atelier aan huis. Eerst in Rotterdam en nu in Haarlem.

Aanvankelijk ontwierp ze kleine gebruiksvoorwerpen die ze in eigen beheer produceerde en in een bijzondere verpakking op de markt bracht. Gaandeweg heeft haar liefde voor het sieraad de overhand genomen. Nu ontwerpt en maakt ze vooral sieraden van vilt.

Het lichaam, zowel het fysieke (de aanraking) als het innerlijke (de ziel en de beleving), is een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerpproces. Haar materiaalkeuze en haar voorkeur voor vilt vloeit hier direct uit voort. Contrasten in zowel kleur, materiaal als ook in thema (binnenwereld - buitenkant) zijn terug te vinden in haar werk. Brigit Daamen hanteert heldere en eenvoudige vormen en zoekt naar spannende kleur combinaties.

Naast het ontwerpen geeft Brigit Daamen ook workshops en korte cursussen vilten aan jong en oud op locatie. Op enthousiaste wijze deelt ze zo haar kennis en passie voor het zelf maken van vilt. De aandacht gaat daarbij vooral uit naar het inzicht geven in de opbouw van het vilt zodat er ruimtelijke vormen kunnen ontstaan die verder ontwikkeld kunnen worden.

Brigit Daamen is jaren bestuurlijk actief geweest. Zoals in het Platform Vrije Vormgeving tijdens de overgangsfase van de VES naar de BNO (2003-2005) en daarna bij Kunstenaarsvereniging De Vishal in Haarlem (2006-2008), De Kunstlijn Haarlem (2010-2011) en in Stichting Luster (2011-2012).

Samen met anderen organiseert Brigit Daamen sieraadtentoonstellingen. Dit begon in Rotterdam als lid van '010 Sieraad' (2002-2009) een groep die ze samen met collega's in 2002 op richtte. In Haarlem wordt dit voortgezet met 'Haarlems Sieraad Collectief' (2007-heden), dat dankzij haar ontstond in 2007. www.haarlemssieraadcollectief.nl

   
 
     
           
Home
           
Info
           
C.V.