Haarlems Sieraad Collectief

Het Haarlems Sieraad Collectief is in 2007 opgericht en bestaat uit sieraadvormgevers Sylvia Blickman, Brigit Daamen (initiator), Hilde Foks, Jennifer Hoes, Floor Max, Carla Nuis en Annemiek Steenhuis.

De leden van het HSC zijn allemaal gevestigd in Haarlem en omstreken.
Het doel van het HSC is het creatieve productieklimaat voor moderne sieraadvormgeving in Haarlem verder te verbeteren en breed uit te dragen.

Creativiteit, ambachtelijkheid en professionaliteit vormen de onderlinge binding tussen de leden van het HSC. De diversiteit van hun inspiratiebronnen en hun werk uit zich in verschillend materiaalgebruik, vormgeving en technieken. Juist die maken de gezamenlijke culturele projecten van het HSC zo interessant voor een breed publiek.

Meer info:
www.haarlemssieraadcollectief.nl


'Natuurlijk Gedragen'
In de tentoonstelling 'Natuurlijk Gedragen', van 30 oktober 2008 t/m 8 maart 2009, werden de sieraden getoond mét de verwijzing naar de originele inspiratiebron. Met deze presentatie in de Penningvitrine van het Teyler museum in Haarlem, werd het publiek verleid om met een nieuwe blik te kijken naar het oudste museum van Nederland.

Inmiddels heeft HSC meerdere musea en culturele instellingen aangedaan en daar haar licht laten schijnen over de bestaande collectie. De nieuwe sieraden die zo ontstaan zijn geinspireerd op de vondsten aldaar. HSC vervolgt haar zoektocht zodat er een interessante, gevarierede sieradencollectie ontstaat waarin oud en nieuw samen komen.


Scroll over de foto om de inspiratiebron te zien:
Dolomiet gesteente.
' Natuurlijk Gedragen', Teylers Museum 2008-2009
 
'Woldolomiet', broche, wolvilt, siliconen.
 
 
     
Haarlems Sieraad Collectief
     
     
010 Sieraad
     
 
Parelvacht
 
 
Invisible Women Network
 
 
Kunst voor vermist
 
Geschenken - M'n Tut
 
Geschenken - Het Gouden Huis
 
Poppenproject Stop Tetanus
 
Roots