'Lente kriebels'
Viltproject met de leerlingen uit groep 2 van de Haarlemse Al Ikhlaas school, april 2019.

Met dank aan Hart-Haarlem die dit co-creatie project mogelijk heeft gemaakt.

Doelstelling vanuit de school:
- zintuigen prikkelen en al doende ontdekken, proces gericht
- fantasie aanpreken en taal gebruiken om te benoemen hoe alles heet (woordenschat), wat er gebeurd (waarnemen) en wat er onstaat (betekenis geven)
- samenwerken of samen aan iets werken
- dit alles binnen het thema 'lente' dat in die periode in de groepen 1 en 2 behandeld wordt

Uitvoering:
In de aula van de school werd een heus viltatelier ingericht, waar de leerlingen samen aan twee grote tafels konden werken aan hun eigen viltwerk. Binnen twee lessen kregen de leerlingen de mogelijkheid om vanuit het thema 'lente' kennis te maken met gekleurde wol, hiermee te vilten en al doende zelf te ontdekken hoe de losse wol veranderde in een vaste stof: vilt. Kleurgebruik en vormgeven kwamen hierbij aan de orde. Met het gemaakte vilt maakten de leerlingen op karton een compositie. Met wasco konden de leerlingen hun lente wereld voltooien.


Vilt avontuur op school!

Ben je enthousiast geworden en wil je een viltavontuur bij jou op school? Dat kan! Brigit Daamen verzorgt viltprojecten met één of meerdere lessen die aansluiten bij de wensen van scholen in het (speciaal) basis- en voortgezet onderwijs. Neem vrijblijvend contact op. Brigit Daamen denkt graag mee over de mogelijkheden en maakt spetterende viltprojecten op maat.

 
 
 
#
 
      Kunst-educatie projecten:      
      Lente Kriebels
   
      Beesten Boel
   
Zelfportret Vilten