'Zelfportret Vilten'
Viltproject voor leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 van het basisonderwijs.

Doelstelling:
- Het prikkelen van zintuigen om zo ideeën en energie vrij te maken en uit je hoofd te komen.
- Handvaardigheid en motoriek ontwikkelen, al doende leren en ontdekken: leren zien en voelen wat er ontstaat en daarop reageren en anticiperen.
- Kennismaken met verschillende kunststromingen en deze kleuren en stijlen naar eigen inzicht toepassen bij hun verbeelding.
- Nadenken over wie ze zijn en wat ze hiervan delen met de wereld.

Uitvoering:
In een of twee lessen maken de leerlingen kennis met de expressie mogelijkheden van het zelfportret en gaan ze dit zelf onderzoeken. De leerlingen leren over realisme, expressionisme en abstractie binnen de schilderkunst. Ze kunnen deze uitingsvormen zelf toepassen met wol in alle kleuren. Het resultaat wordt een dubbelzijdig zelfportret in vilt. Dit is een spetterend viltavontuur waarbij de leerlingen op luchtige en sppelse wijze onderzoeken wie ze zelf zijn, wat ze van zichzelf willen laten zien en hoe ze dat kunnen doen.


Viltavontuur op school!

Ben je enthousiast geworden en wil je een viltavontuur bij jou op school? Dat kan! Brigit Daamen verzorgt viltprojecten met één of meerdere lessen die aansluiten bij de wensen van scholen in het (speciaal) basis- en voortgezet onderwijs. Neem vrijblijvend contact op. Brigit Daamen denkt graag mee over de mogelijkheden en maakt spetterende viltprojecten op maat.

 
 
 
#
 
      Kunst-educatie projecten:      
      Lente Kriebels
   
      Beesten Boel
   
Zelfportret Vilten