Haarlems Sieraad Collectief

In 2007 werd het HSC opgericht door initiatiefnemer Brigit Daamen. Alle leden van het collectief zijn professioneel werkzaam als kunstenaar en/of vormgever, met een passie voor het Auteurssieraad.


Doel van het HSC is het creatieve klimaat voor moderne sieradvormgeving en met name het Auteurssieraad in Haarlem en daarbuiten te ontwikkelen en breed uit te dragen.
HSC heeft ondertussen een reeks kwalitatief hoogstaande tentoonstelligen op zijn naam staan. Creativiteit, ambachtelijkheid en professionaliteit vormen de verbnding tussen de leden van het collectief.

Het individuele werk is wereldwijd bekend, opgenomen in tal van museumcollecties en vertegenwoordigd door gerenomeerde sieraadgaleries. De verscheidenheid aan inspiratiebronnen en diversiteit in visie en werkwijze uiten zich in uiteenlopende vormgeving, materiaalgebruik en technieken. Juist deze combinatie maakt de gezamelijke culturele projecten va HSC zo interessant voor een breed publiek.

 

 

 

 

 

 

 

 

HSC bestaat uit:
Sylvia Blickman, Brigit Daamen, Hilde Foks, Jennifer Hoes, Floor Max en Annemiek Steenhuis.
Vanaf 2017 is Margriet Blom officieel als projectmanager en woordvoerder verbonden aan HSC. De samenwerking tussen Margriet en HSC begon al in 2015 voor de tentoonstelling 'Waanzinnige Sier'.

niet IK, maar WIJ', schakelketting, 2017
Natuurlijk Gedragen', Teylers Museum 2008-2009
'
fotocollage sieraden leden HSC'
 
 
   
Haarlems Sieraad Collectief
       
   
010 Sieraad
       
 
Parelvacht
   
 
Invisible Women Network
   
 
Kunst voor vermist
   
Geschenken - M'n Tut
   
Geschenken - Het Gouden Huis
   
Poppenproject Stop Tetanus
   
Roots